joi, 30 ianuarie 2014

Bărbați, ieșiți din casă!

           Titlul este un îndemn pentru toți masculii acestei specii ce consideră că făcutul pârtiei este pentru alții sau doar pentru armată. Pentru acei masculi care stau în cârciumă și îl lasă doar pe jandarm să îi deszăpezească ulița. Pentru acei masculi care trec nepăsători pe lângă o femeie ce se chinuie să facă pârtie în față blocului/casei.
       Mulți vor spune că primărie, că guvernul, că Băsescu că etc. Da, se fură și da, ar fi trebuit să facă mai mult. Da, ar fi trebuit să existe parazăpezi pe marginile drumurilor măcar europene. Da, ar fi trebuit să fie de două ori mai multe utilaje. Da, s-au încheiat contracte de până la 4,3 milioane de euro cu firme care au un sfert din câte utilaje au declarat. Da, s-au constituit comisii, comitete și alte structuri inutile. Da, organizarea a fost proastă din partea autorităților. Dar cu ce te opresc pe tine, toate cele de mai sus,  să cureți trotuarul din fața casei? Există o problemă de mentalitate, există o problemă de nesimțire.
       De când au început ninsorile nu am deschis televizorul, nu m-am uitat la știri, nu am avut în News Feed nici o știre cu titlul țipat(,,SENZAȚIONAL, FANTASTIC CE S-A ÎNTÂMPLAT”), pe scurt nu am avut contact cu media românească. Asta până ieri, când la sală era un televizor deschis pe RTV parcă și aud mentalitatea comunistă: ,,Suntem aici, nu ne ajută nimeni!" , „Stăm de 4 zile aici, n-a venit nimeni, nu ne-a adus nimeni nimic!”. Când aud cuvintele: să ne dea, să ne ajute mă apucă stresul.
      Dar tu ce faci, dar tu de ce nu faci nimic, de ce te plângi? Sau altă idioțenie pe care am auzit-o: ”Zăpada are și 4 metri, oamenii sunt neajutorați, numai armata îi mai poate salva.”
      Concluzionând, autoritățile nu și-au făcut treaba cum trebuia, dar masculi puternici ce sunteți ce vă oprește pe voi să ieșiți afară și să deszăpeziți? Ce vă oprește pe voi să curățați trotuarul pentru bătrâni? Ce vă oprește să dovediți că nu sunteți doar masculi, ci bărbați?

Ca să meargă cu zăpadă las melodia

Mă găsiți pe:
Facebook
Instagram
Youtube


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu