sâmbătă, 8 iunie 2013

Genoflexiuni

De curând am terminat 30 days squat challenge si sunt destul de mulțumit. Acum o luna abia puteam sa fac 30-40 de genoflexiuni și astăzi fac cam 200, într-o zi buna chiar 250(într-o singura serie). Deși pentru multi poate părea imposibil, dacă încerci nu o sa iți vina sa crezi ce ușor este.
Sfaturi:
1. Fa genoflexiunile corect. Tălpile trebuie sa fie în permanenta în contact 100% cu solul. Adu picioarele în linie cu umerii și fă o mișcare asemănătoare așezării pe un scaun. Dacă nu poți și te dezechilibrezi adu mâinile  cu tot cu corpul cât mai în față ca un poza asta. Te apleci pana când coapsele sunt paralele cu solul. Dacă te apleci mai mult îți vei solicita articulațiile mai mult decât mușchii.
2. Respira corect! Când faci genoflexiuni, îți soliciți cei mai mari și cei mai puternici mușchi ai corpului. Astfel aceștia au nevoie sa fie irigați în permanență cu sânge deci corpul tău are nevoie de o cantitate foarte mare de oxigen. Când te apleci, trage puternic aer pe nas, iar când te ridici sufla pe gură. (Vreo 10 zile m-a durut foarte puternic capul pentru că mă suprasolicitam în timpul genoflexiunilor nerespirând corect, apoi durerea persista la orice efort fizic, cu respirat corect mi-a trecut imediat.)
3. Alege-ți momentul. Fiecare are alt bioritm și astfel fiecare are momente de energie și momente de lene. Dacă îți faci exercițiile în momentele de energie ale zilei, o să ai un mai mare randament și astfel o să fi mai motivat de propriile reușite. Eu dau randament maxim seara și noapte, astfel 90% din programul de exerciții l-am făcut pe la ora 1 noaptea.
4. Încearcă să faci cât mai mult! Până la urma scopul unui program ca acesta este să ne îmbunătățim condiția fizica și dacă îți împarți numai în serii de 20 de genoflexiuni nu o să faci mare lucru. Recomand ca până la în ziua 15 genoflexiunile să se facă într-un singur set și abia apoi se pot împărți.
 Mă bucur că am reușit să termin acest program și urez succes tuturor care vor să îl încerce. Pe mine m-a ajutat foarte mult muzica pusă tare în căști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu