duminică, 1 decembrie 2013

Hei români!

Hei români, capul sus! Ăstă zic eu că e primul lucru pe care ar trebui să îl facă români de pretutindeni, mai ales de ziua lor. Să fie mândri că aparțin acestui popor trecut prin foc și pară, acestui popor umilit, acestui popor subjugat, acestui popor renăscut, acestui popor plin de popoare. Ce cred eu că este poporul român? Poporul român, consider că este un amalgam reușit de influențe bune și rele. Geografic, cultural, culinar, istoric politic România este un amalgam. Suntem daci și romani. Avem femei frumoase ca în est, dar și alcoolici ca acolo. Avem corupție ca în Balcani, dar și spiritul liber și petrecăreț. Avem bani și idei ca în Vest, dar și stres și singurătate. Avem țigani, avem câini pe străzi, dar tot noi le dăm bani cerșetorilor și tot noi mângâiem un cățeluș murdar pe stradă.
Avem atâtea rele, dar le tolerăm și trăim în continuare. Avem atâtea chestii bune, dar alegem să le ignorăm. Dacă privim numai părțile bune la alți și numai pe alea rele la noi, normal că ne întrebăm de ce să fim mândri de ziua noastră? Crezi că Germania e super, o duc bine acolo, muncesc eficient, se îmbată cu bere, mănâncă cârnați și asta e tot. Dar te-ai uitat vreodată la un german? Da, germani au toate calitățile de mai sus, dar sunt singuri, reci și austeri. Muncesc și nu mai apucă să se bucure de ce realizează. Sunt un popor strict, îmbătrânit și singur. Nu există popor perfect, dar există popor cu stimă de sine.
Stima de sine e ceea ce ar trebui să avem noi, mai ales de ziua noastră. Atât timp cât nu ne privim în ansamblu, ca un amalgam frumos ce suntem, n-ar trebui să exprimăm păreri jignitoare asupra României. Suntem ceea ce suntem și ar trebui să acceptăm asta.
Cât despre cei ce zic ca numai azi suntem patrioți și numai azi ieșim cu steagul în stradă...ei bine nu cred că în fiecare zi mâncam tort și ni se cântă ,,La mulț ani!”, ci numai de ziua noastră.
La mulți ani români, La mulți ani România!
Motive să fi mândru și melodie pozitivă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu